Vi ska vara med i Kalla Fakta!

Yes ni läste rätt, Kalla Fakta kommer lyfta våran situation på tv4  med start den 22 januari, då de granskar hur personer hamnat i kläm pga alla besparningarna inom den Personliga Assistansen.

Detta är det stora hemliga projektet som jag jobbat med bakom kulisserna i flera veckor nu. Vi har delat med oss av all dokumentation, alla beslut/kommuniceringar/läkarintyg/domstolsdokument/avslag/överklaganden/mail mm. Det vill säga ALLT jag samlat på mig gällande hela våran kamp nu under 3 års tid!

Vi har träffat dem flera gånger, de har som sagt fått ta del av allt från vår vardag till all kamp om att Max ska få den hjälpen han faktiskt har rätt till. Detta då bla sondmatning och andning inte räknas som ett grundläggande behov idag.
Förhoppningsvis kan detta leda till att fler får upp ögonen för hur illa vi behandlar de mest utsatta i samhället idag. Förhoppningsvis så kommer det bli en förändring i år! Förhoppningsvis kanske vår medverkan kan leda till att Max och andra som honom, får den hjälpen de egentligen har rätt till!

Snälla hjälp oss att dela detta inlägg vidare så att så många som möjligt sitter bänkade den 22 januari! Ingen kan göra allt, men ALLA kan göra NÅGOT! Och tillsammans kan vi hjälpa till att skapa en förändring som så väl behövs i samhället idag! 

Och till er som känner att ni inte orkar fightas längre, snälla ge inte upp! Förhoppningsvis kan Kalla Fakta hjälpa till att kräva svar och förändring i detta! Hjälps vi alla åt att sprida ordet och delta i debatten så kanske vi tillsammans kan få till en förändring.
#räddaLSS #Assistansärfrihet #LSS #personligassistans #andningärettgrundläggandebehov #sondmatningärettgrundläggandebehov #grundläggandebehov #funkisfamilj

4 svar till “Vi ska vara med i Kalla Fakta!“

 1. Eirin Pedersen Gradin skriver: Svara

  Min dotter 22år downs syndrom med epilepsi ingen hjälp från FK . Behovet ses under 20 timmar i veckan.

  1. Jag beklagar verkligen att ni sitter i denna situationen! Det är verkligen omänskligt hur man resonerar på FK idag. Min sons behov anses inte heller uppgå till 20 timmar per vecka trots att han behöver konstant tillsyn dygnet runt enligt x-antal läkarintyg. 🙁 Jag hoppas från djupet av mitt hjärta att 2018 blir året då förändringarna drar över Sverige och man inser vikten av en fungerande assistans samt den livsviktiga hjälpen som så många är beroende av i vårt avlånga land. Styrkekramar!

   1. Eirin Pedersen Gradin skriver: Svara

    Hej. Ja de får vi verkligen hoppas. Jag har tur som bor i en kommun som har beviljat dygnet runt assistans men vet inte hur länge hon kommer få ha de. Kommuner som har de svårt ekonomiskt blir ju drabbade av att inte FK gör de som dom ska och kommuner inte får någon ekonomisk hjälp av staten. Hoppas de löser sej för er.
    Kram till er. Eirin

Lämna ett svar