Warning: Undefined array key "find" in /home/malin/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math-pro/includes/modules/image-seo/class-image-seo-pro.php on line 507

Warning: Undefined array key "replace" in /home/malin/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math-pro/includes/modules/image-seo/class-image-seo-pro.php on line 507

Warning: Undefined array key "find" in /home/malin/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math-pro/includes/modules/image-seo/class-image-seo-pro.php on line 507

Warning: Undefined array key "replace" in /home/malin/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math-pro/includes/modules/image-seo/class-image-seo-pro.php on line 507

Positiva stora saker som hände 2016

 • Jag lyckades finna en bank som trodde på mig som person och fick där hjälp att lägga om lånen samt ta över gården vi bor på. Så sen i somras har jag stått som ensam ägare till vårt boende, vilket både har varit läskigt, kostsamt men även fantastiskt spännande. En enorm sten av ångest och otrygghet lyftes även från mina axlar då känslan av att ha ett tryggt hem för mina barn är det allra viktigaste för mig! Och att lyckas på kvar i en bostad som båda parter har köpt när man sedan flyttar isär, är inte alltid en självklarhet! Definitivt inte som ensamstående förälder, tyvärr har kraven ökat enormt de senaste åren och jag är otroligt tacksam att jag lyckades med detta.
 • Min fantastiskt fina unghäst Ziz Neytiri, som jag köpte som föl, fick diplom på treårsvisningen! Vilket var helt underbart kul! Att jag dessutom hade ett sån otroligt team runtomkring mig då men även innan själva visningen är något som jag verkligen känner mig lyckligt lottad över! ❤
 • På något vänster fick min skola mina betyg att räcka från min påbörjade utbildning (vilket givetvis inte gav några höga betyg alls utan knappt godkänt pga att jag missade den sista biten då jag blev ensamstående med barna på heltid och Max inte ens kunde gå i förskolan då) och jag fick mitt utbildningsbevis hemskickat! Så när möjligheten ges så ser jag med glädje fram emot att kunna gå ut på arbetsmarknaden som utbildad grävmaskinist och hjullastar lärling.
 • Man hittade tack vare alla undersökningar och min envishet, delvis anledningen till Max mående och problematik. vilket i sin tur nu ger sjukvården möjlighet att göra upp en plan för hur de ska kunna hjälpa honom till en bättre livskvalitet.
 • Jag kom i kontakt med Ågrenska Assistansbolag som sen dess stöttat och hjälpt mig i ansökan om assistans för Max. Det känns otroligt skönt att äntligen hitta rätt, då allt detta kring assistans och avlastning är en stor jäkla djungel! För inte att tala om det heltidsjobb som det medför att driva ett sånt här ärende. Så jag är mer än tacksam för deras enorma kompetens!
 • Vi blev beviljade avlösarservice av kommunen 3 nätter i veckan from 30 Maj, detta skulle vara en hjälp för mig att få mer sömn och kunna släppa en del av all övervakning/vård av Max just nattetid. För att istället kunna återhämta mig så att jag kan vara en så bra mamma som möjligt.
 • Jag unnade mig själv saker för första gången på flera år! En helrenovering av mamman behövdes och på köpet fick jag kontakt med underbart fina människor. Väl vald investering vill jag lova och något jag varmt rekommenderar alla andra att göra!
 • Lillan fick operera bort två knölar som sen visade sig vara helt ofarliga! Vilket var enormt skönt och hon är idag lika pigg och knäpp som vanligt.
 • Jag kom äntligen i kontakt med en helt underbar läkare på min vårdcentral som även skickade mig vidare till en sjukgymnast med specialistkunskap om min bindvävssjukdom EDS. Så idag har jag äntligen en trygghet inom vården, även fast kunskapsbristen tyvärr är stor bland deras kollegor mfl. Men jag har i alla fall ett team som är där för att stötta och hjälpa mig vidare för att förhoppningsvis någon gång finna en lösning som tar mig tillbaka till arbetslivet bara situationen med Max vårdbehov löser sig först!
 • Personen som frontalkrockade med mig i augusti 2014 blev dömd för vårdslöshet i trafik via Tingsrätten tack vare att jag anmälde hen och vittnade i rättegången.

Mindre positiva saker som hände 2016

 • Max var jätte sjuk flera gånger och tidsvis flera veckor/månader i sträck, han hade 3 lunginflammationer, dubbelsidig öroninflammation, luftvägsinfektioner mm.
 • Kommunen har fortfarande idag ännu inte lyckats anställa någon som kan hjälpa mig på nätterna, trots att beslutet fattades för mer än ett halvår sedan idag. Vi har alltså blivit beviljade viss hjälp men ännu inte fått hjälp en enda natt.
 • Försäkringskassan tog närmare 6 månader på sig att ens öppna Max ärende sen jag skickade in ansökan om assistans och har än idag inte beslutat om man ens kommer starta upp en utredning av assistans. Då man precis innan nyår meddelade mig att man inte vet om ”hans problematik är varaktig” och man hänvisade till nästan ett halvt år gamla intyg som berättade om den utredning vi nu redan hade hunnit göra. Men trots att jag berättade detta så duger inte det utan jag fick inviga det nya året med att jaga alla läkare och avdelningar som är inblandade i Max sjukdomsbild för att kunna skicka in kompletteringar till de intyg de redan har fått. Som sagt en jäkla djungel!
 • Max kräkningar eskalerade igen hösten/vintern 2016 vilket betyder att medicinen man hoppats på inte längre hjälper. Vilket tyvärr bara verkar leda till att man blir tvungen att göra en kirurgisk åtgärd snart.
 • Precis efter övertagandet av huslånen så fick vi översvämning på toaletten på nedervåningen, efter det pajade vattenpumpen och till sist så fick vi snigelinvasion i elskåpet utanför så både sniglar och el brann av, haha! Det sista behövde dock inte jag betala för utan den notan stod elnätet för, haha!
 • Max tvingades genomgå en operation för att ta bort ett metallstift som man 2015 hade ”glömt” kvar i honom när man satte dit hans knapp, under denna operation så skulle man även passa på att göra en bronkoskopi och en gastroskopi. Tyvärr lyckades man av någon anledning att ”glömma” göra den med, vilket tyvärr tvingade Max att genomgå flera hemskt jobbiga och krävande undersökningar istället! Tack vare läkarens oaktsamhet skickades han även hem med ett crp på över 86 som sedan skenade iväg och vi fick kasta oss i bilen tillbaka igen och fick fira även nationalhelgen inlagda på sjukhus med dropp.

[instagram feed="6998"]