Reaktion på detta ledarinlägg.

Vad är det för jävla (ursäkta) värld vi lever i?
Varför ska man sparka på de som redan ligger ner? De stackarna som behöver väsentligt med hjälp bara för att klara av att leva/existera?
Som att tex kunna gå på toaletten, äta, andas, medicineras? De som är beroende av LSS och assistansen för att överhuvudtaget kunna leva?
Vars anhöriga är beroende av LSS för att inte bli helt utbrända och gå i personligkonkurs då de annars tvingas vaka/hjälpa/vårda den funktionshindrade samt samtidigt anses kunna jobba heltid + sova, vilket inte går ihop egentligen för att man kan inte dela/klona sig även om man vill.

Det kan jag personligen intyga, jag som lever på en spottstyver, dyrkar de få sammanhängande timmarna jag får sova som rent guld, som inte kan jobba för ingen kan ta hand om mitt barn pga hans problematik, som inte kan planera något alls då han är så infektionskänslig att han insjuknar konstant, som måste se till att han fortsätter andas de nätterna när det är värst, som har direktnummer till avdelningar/mottagningar/sköterskor för att kunna få hjälp i tid.

Men man gör allt det där för sitt barn, för den man älskar.
Men man orkar inte hur mycket som helst, varken psykiskt/fysiskt eller ekonomiskt. Just därför finns idag LSS där man bla kan få hjälp av en personlig assistent till sitt barn (eller annan funktionshindrad anhörig). Någon som tar över ditt ansvar en stund, någon som är ögonen/matar/tvättar/övervakar osv.
Någon som du som tex förälder låter ta över den komplicerade vårdsituationen kring ditt barn för en stund.
Någon som du i många fall tar över livsviktiga uppgifter, du som förälder lägger ibland bokstavligt talat ditt barns liv i deras händer.

Och nu vill regeringen dra ner ännu mer på assistansen?! Inte nog med att ANDNINGEN idag (tex nu när jag söker assistans för Max som bla har andningsuppehåll, andningsproblem, förslappade luftvägar mm så kan vi inte ansöka om detta som ett grundläggande behov.) INTE räknas som ett grundläggande behov!?
Yes du hörde rätt! Man har idag som funktionshindrad inte någon rätt till att få hjälp så man fortsätter att ANDAS! För det anses inte tillräckligt allvarligt längre, man får inte längre hjälp med assistans om man tex behöver övervakas när man sover för att inte dö.

Från första kontakten med LSS via telefon våren 2015.
”Han har ju inte dött ännu..”
Ööööh.. Nej? Eftersom jag tar hand om honom dygnet runt. Men risken finns där ju!”
”Ja, fast det har ju inte skett ännu.”
”Ööööh..? Nej? Vilket är jävligt bra ellerhur?! Men ingen kan ju svara på vad som hade hänt om jag inte hade klarat av att ta hand om honom 24×7!?”
”Ja, fast ALLA barn vaknar ju på nätterna ibland.”
”Ja fast de andas hoppas jag!”
”Asså tyvärr det är vanligt föräldraansvar detta, som sagt små barn vaknar om nätterna. Du får väl be någon hjälpa dig om det är för jobbigt?
Varför tror du att jag ringer er?! Min son är sjuk, jag är ensamstående, jag har ingen som kan hjälpa mig i den omfattningen som jag behöver och sjukvården hänvisar mig till LSS!?”
”Ja asså sjukvården har inte alltid så bra koll på detta, tyvärr kan jag inte hjälpa dig som sagtdet är vanligt föräldraansvar. Men du får väl höra av dig om det ändras i framtiden.”

Är man dessutom ett barn eller ungdom som bor hemma så anser man att föräldrarna borde vara de som vakar om nätterna och att det typ ska ingå i föräldraansvaret (!?). Dessutom anser man att de även ska orka jobba heltid för att ha råd att ta hand om sitt allvarligt sjuka barn mm.

Låt mig fråga dig hur många föräldrar du personligen känner som sitter vakna hela nätterna och behöver påminna sina barn att andas när de sover?

Det är så sjukt! Folk tror att man skämtar med dom när man berättar detta, men tyvärr det är sant! Och detta nya från regeringen där man nu då ska ”utreda” LSS som bara är ett nytt försök till att hitta möjligheter att spara in ännu mer pengar av assistansersättningen. Det är nämligen dessa besparingar från assistansersättningen som ska finansiera vissa ”förbättringar” inom LSS.

Här kämpar sig folk gula och blåa för att överleva och orka med vardagen, för att deras barn och anhöriga ska kunna ha ett ”vanligt liv” trots sina funktionshinder/sjukdomar mm. Här sliter assistenter i timmar och är någons armar/ben/röst och kanske bästa vän.
Och så ska vi försämra deras villkor och möjligheter ännu mer?! Ursäkta men hur fasen är man funtad då?
Jag skäms över regeringen och dessa idiotiska beslut, att sparka på de som redan ligger ner? De som redan är i underläge?

Är mitt barn mindre värt än ditt?
Bara för att han råkade födas med ovanliga diagnoser och problem ingen visste att han skulle ha?
Hur långt ska detta gå egentligen? När är vi nöjda? När har vi sparat in tillräckligt mycket pengar på de som är beroende av att LSS fungerar?

Skäms ni inte?