Integritetspolicy

Nalima Media

Integritetspolicy

All information gällande de olika uppgifter som Nalima.se/Nalima Media kan behöva spara på, samt vilka köpvilkor som gäller vid händelse av eventuellt produktköp mm.

1. Personuppgifter

Genom att handla hos Nalima.se/Nalima Media accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidare ger aldrig dina uppgifter till tredje part utan rättslig grund.

Nalima.se/Nalima Media är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden – för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.

Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

Vad är en personuppgift?

En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

Vilka uppgifter lagrar vi?

För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik.

Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

 

Rättslig grund

I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig.

Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

2. Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?

Betalleverantör

Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantörer. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.

 

De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Klarna.

Fraktbolag

För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.

De fraktbolag vi samarbetar med är: Postnord.

 

Nyhetsbrev

Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, och e-postadress med vår nyhetsbrev leverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte.

Vi använder MailerLite för utskick av nyhetsbrev.

 

Rätten till tillgång

Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

 

Rätt till rättelse

Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

 

Rätten att bli glömd

Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

 

Ansvarig för dataskydd

Nalima.se/Nalima Media är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.

 

Så skyddar vi dina personuppgifter

Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt.

 

Ändringar till de Allmänna Villkoren

Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.

3. Cookies

Cookies

Enligt lag om elektronisk information ska besökare på en webbplats i integritets syfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information kan man hitta på Post och telestyrelsens hemsida.

4. Leveransvillkor & Betalning

Leveransvillkor & Betalning

Leveranstiden anges i kundvagnen under respektive fraktsätt. Om en vara har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive vara. 

Våra normala leveranstider är 2-7 dagar. OBS! Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter.

Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) ska du kontakta oss på e-postadress: .

Ej uthämtade paket returneras till oss. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 150:- 

 

Betalning sker via klarna. 

 

Retur

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. 

När du utnyttjat din ångerrätt ska du, om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till Nalima.se/Nalima Media.

 

Återbetalningsskyldighet

Om du utnyttjat din ångerrätt ska Nalima.se/Nalima Media betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.

Se även konsumentverket och distansavtalslagen, samt EU:s gemensamma tvistlösningssida här https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SV

5. Priser & Produktinformation

Priser

Alla priser i butiken anges i SEK och alla priser är inklusive 25% eller 6% moms.

Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.

Produktinformation

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt.

6. Köpvillkor

Köpvillkor  

Din ångerrätt gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till Nalima.se/Nalima Media så måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerrätten börjar löpa from den dag du tog emot varan eller tjänsten. 

Du har inte ångerrätt om:

Om det gäller en specialtillverkad vara eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, då kan inte ångerrätt ges.

Om tjänsten påbörjats under ångerfristen med ditt samtycke eller förseglingen brutits på produkten. Försegling innefattar även teknisk plombering. Ges inte ångerrätt.

När du utnyttjar din ångerrätt:

Är du skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Reklam & samarbeten

Här nedan är några exempel på hur jag tjänar pengar samt hur jag samarbetar med olika företag genom min hemsida men framförallt via bloggen.

1. Reklamsamarbeten

Min största prioritering vid samarbeten är alltid att skapa riktigt bra innehåll samt se till att alla berörda parter kan känna sig nöjda och även inbringa positiva resultat till alla.


Positivt för företaget som får både den exponering och marknadsföring som de betalar för. 

Positivt för mig också som på så vis även får skäligt betalt för mitt unika samt personligt framtagna innehåll, min räckvidd bla tack vare mitt starka varumärke med min unika nisch samt otroligt trogna läsare/följare.

Stort plus såklart även för era fantastiska läsare som får tillgång till ett personligt framtaget, läsvärt, intressant samt unikt content.

Alla mina samarbeten märks alltid ut tydligt och för alla läsare samt  besökare väl synligt.
Alla texter och åsikter i innehållet är alltid enbart mina egna. Dessutom så gör jag enbart betalda samarbeten med företag + gällande produkter/tjänster som jag kan stå bakom mer än 110 %.
Det har aldrig gått, går aldrig och kommer aldrig någonsin gå att köpa mina åsikter.

2. Annonslänkar / Affiliate

Annonslänkar/affiliate länkar funkar som så att man genom ett valfritt Affiliatenätverk, skapar ett konto. Genom detta nätverk får du tillgång till olika företag. Vars produkter man sedan kan länka till i inlägg/på hemsidor osv för att eventuellt tjäna en liten bit provision om företaget i fråga skulle sälja lite produkter tack vare de länkarna du skapat.

Detta är ett vanligt sätt för bla bloggare att tjäna en extra slant genom att de tipsar sina läsare/följare/besökare mfl om olika produkter som de gillar samt ibland även ge unik reklam/marknadsföring för mindre etablerade företag. Kanske utan samma ekonomiska förutsättningar gällande betalda reklam/samarbeten osv?

Läs gärna mitt inlägg gällande just detta ämne genom att klicka här.

3. PR & recensioner

Jag tackar som sagt enbart ja till att endast testa det som jag tror och känner är intressant för er som läser och som jag är genuint nyfiken på själv. Jag får inget betalt för att göra recensioner utan det är en del i företagens PR-arbete och ett sätt för mig att få testa produkter utan att behöva köpa allt själv.

Gällande produkter skickade till mig i PR-utskick så har jag alltså inget avtal med företaget i fråga. Samt att jag gått med på att testa/ta emot en viss produkt eller PR-utskick är alltså aldrig = garanterad exponering i mina sociala kanaler + här på min hemsida.

Privacy policy

Our Privacy Policy in english.

1. Introduction

1. The privacy of our website visitors is very important to us, and we are committed to safeguarding it. This policy explains what we do with your personal information.

2. Consenting to our use of cookies in accordance with the terms of this policy when you first visit our website permits us to use cookies every time you visit our website.

2. Credit

1. This document was created using a template from SEQ Legal (seqlegal.com) and modified by vpnMentor (www.vpnmentor.com) 

3. How we collect your personal data?

The following types of personal information may be collected, stored, and used:


1. Information about your computer including your IP address, geographical location, browser type and version, and operating system


2. Information about your visits to and use of this website including the referral source, length of visit, page views, and website navigation paths.

3. Information that you enter when you register with our website, such as your email website.

4. Information that you enter when you create a profile on our website. For example, your name, profile pictures, gender, birthday, relationship status, interests and hobbies, educational details, and employment details.

5. Information that you enter in order to set up subscription to our emails and/or newsletters.

6. Information that is generated while using our website, including when, how often, and under what circumstances you use it.

7. Information relating to anything you purchase, services you use, or transaction you make through our website, which includes your name, address, telephone number, email address, and credit card details.

8. Information that you post to our website with the intention of publishing it on the internet.

9. Any other personal information you send to us.

4. Using Personal Information

Personal information submitted to us through our website will be used for the purposes specified in this policy or on the relevant pages of the website. We may use your personal information for the following:


1. Administering our website and business

2. Personalizing our website for you

3. Enabling your use of the services available on our website

4. Sending you goods purchased through our website

5. Supplying services purchased through our website

6. Sending statements, invoices, and payment reminders to you, and collecting payments from you.

7. Sending you on-marketing commercial communications

8. Sending you email notifications you have specifically requested.

9. Sending you our email newsletter if you signed up for it (you can unsubscribe at any time).

10. Sending you marketing communications relating to our business or the businesses of third parties which we think may be of interest to you.

11. Providing third parties with statistical information about our users.

12. Dealing with inquiries and complaints made by or about you relating to our website

13.Keeping our website secure and prevent fraud.

14.Verifying compliance with the terms and conditions governing the use of our website.

15. Other uses. If you submit personal information for publication on our website, we will publish and otherwise use that information in accordance with the license you grant us. Your privacy settings can be used to limit the publication of your information on our website and can be adjusted using privacy controls on the website. We will not, without your expressed consent, supply your personal information to any third party for their or any other third party’s direct marketing. 

5. Disclosing personal information

We may disclose your personal information to any of our employees, officers, insurers, professional advisers, agents, suppliers, or subcontractors as reasonably necessary for the purposes set out in this policy. We may disclose your personal information to any member of our group of companies (this means our subsidiaries, our ultimate holding company and all its subsidiaries) as reasonably necessary for the purposes set out in this policy.

We may disclose your personal information:

1. to the extent that we are required to do so by law;

2. in connection with any ongoing or prospective legal proceedings;

3. in order to establish, exercise, or defend our legal rights (including providing information to others for the purposes of fraud prevention and reducing credit risk);

4. to the purchaser (or prospective purchaser) of any business or asset that we are (or are contemplating) selling; and

5. to any person who we reasonably believe may apply to a court or other competent authority for disclosure of that personal information where, in our reasonable opinion, such court or authority would be reasonably likely to order disclosure of that personal information. Except as provided in this policy, we will not provide your personal information to third parties. 

6. International data transfers

1. Information that we collect may be stored, processed in, and transferred between any of the countries in which we operate in order to enable us to use the information in accordance with this policy.

2. Information that we collect may be transferred to the following countries which do not have data protection laws equivalent to those in force in the European Economic Area: the United States of America, Russia, Japan, China, and India.

3. Personal information that you publish on our website or submit for publication on our website may be available, via the internet, around the world. We cannot prevent the use or misuse of such information by others.

4. You expressly agree to the transfers of personal information described in this Section F. 

7. Retaining personal information

1. This Section G sets out our data retention policies and procedure, which are designed to help ensure that we comply with our legal obligations regarding the retention and deletion of personal information.

2. Personal information that we process for any purpose or purposes shall not be kept for longer than is necessary for that purpose or those purposes.

3. Without prejudice to article G-2, we will usually delete personal data falling within the categories set out below at the date/time set out below:

a. personal data type will be deleted {ENTER DATE/TIME}; and
b. {ENTER ADDITIONAL DATES/TIMES}.

4. Notwithstanding the other provisions of this Section G, we will retain documents (including electronic documents) containing personal data:

a. to the extent that we are required to do so by law;
b. if we believe that the documents may be relevant to any ongoing or prospective legal proceedings; and
c. in order to establish, exercise, or defend our legal rights (including providing information to others for the purposes of fraud prevention and reducing credit risk).

8. Security of your personal information

 1. We will take reasonable technical and organizational precautions to prevent the loss, misuse, or alteration of your personal information.

2. We will store all the personal information you provide on our secure (password- and firewall-protected) servers.

3. All electronic financial transactions entered into through our website will be protected by encryption technology.

4. You acknowledge that the transmission of information over the internet is inherently insecure, and we cannot guarantee the security of data sent over the internet.

5. You are responsible for keeping the password you use for accessing our website confidential; we will not ask you for your password (except when you log in to our website).

9. Amendments

We may update this policy from time to time by publishing a new version on our website. You should check this page occasionally to ensure you understand any changes to this policy. We may notify you of changes to this policy by email or through the private messaging system on our website.

10. Your rights

You may instruct us to provide you with any personal information we hold about you; provision of such information will be subject to the following: 

  1. the payment of a fee {ENTER FEE IF RELEVANT}; and
     
  2. the supply of appropriate evidence of your identity ({ADJUST TEXT TO REFLECT YOUR POLICY for this purpose, we will usually accept a photocopy of your passport certified by a notary plus an original copy of a utility bill showing your current address}). We may withhold personal information that you request to the extent permitted by law. You may instruct us at any time not to process your personal information for marketing purposes. In practice, you will usually either expressly agree in advance to our use of your personal information for marketing purposes, or we will provide you with an opportunity to opt out of the use of your personal information for marketing purposes. 

11. Third party websites

Our website includes hyperlinks to, and details of, third party websites. We have no control over, and are not responsible for, the privacy policies and practices of third parties. 

12. Updating information

Please let us know if the personal information that we hold about you needs to be corrected or updated. 

13. Cookies

Our website uses cookies. A cookie is a file containing an identifier (a string of letters and numbers) that is sent by a web server to a web browser and is stored by the browser. The identifier is then sent back to the server each time the browser requests a page from the server. Cookies may be either “persistent” cookies or “session” cookies: a persistent cookie will be stored by a web browser and will remain valid until its set expiry date, unless deleted by the user before the expiry date; a session cookie, on the other hand, will expire at the end of the user session, when the web browser is closed. Cookies do not typically contain any information that personally identifies a user, but personal information that we store about you may be linked to the information stored in and obtained from cookies. {SELECT ACCURATE PHRASING We use only session cookies / only persistent cookies / both session and persistent cookies on our website.}

1. The names of the cookies that we use on our website, and the purposes for which they are used, are set out below: a. we use Google Analytics and Adwords on our website to recognize a computer when a user {INCLUDE ALL USES THAT COOKIES ARE USED FOR ON YOUR SITE visits the website / track users as they navigate the website / enable the use of a shopping cart on the website / improve the website’s usability / analyze the use of the website / administer the website / prevent fraud and improve the security of the website / personalize the website for each user / target advertisements which may be of particular interest to specific users / describe purpose(s)};

2. Most browsers allow you to refuse to accept cookies—for example: a. in Internet Explorer (version 10) you can block cookies using the cookie handling override settings available by clicking “Tools,” “Internet Options,” “Privacy,” and then “Advanced”; b. in Firefox (version 24) you can block all cookies by clicking “Tools,” “Options,” “Privacy,” selecting “Use custom settings for history” from the drop-down menu, and unticking “Accept cookies from sites”; and c. in Chrome (version 29), you can block all cookies by accessing the “Customize and control” menu, and clicking “Settings,” “Show advanced settings,” and “Content settings,” and then selecting “Block sites from setting any data” under the “Cookies” heading. Blocking all cookies will have a negative impact upon the usability of many websites. If you block cookies, you will not be able to use all the features on our website.

3. You can delete cookies already stored on your computer—for example: a. in Internet Explorer (version 10), you must manually delete cookie files (you can find instructions for doing so at http://support.microsoft.com/kb/278835 ); b. in Firefox (version 24), you can delete cookies by clicking “Tools,” “Options,” and “Privacy”, then selecting “Use custom settings for history”, clicking “Show Cookies,” and then clicking “Remove All Cookies”; and c. in Chrome (version 29), you can delete all cookies by accessing the “Customize and control” menu, and clicking “Settings,” “Show advanced settings,” and “Clear browsing data,” and then selecting “Delete cookies and other site and plug-in data” before clicking “Clear browsing data.”

4. Deleting cookies will have a negative impact on the usability of many websites.

Letar du efter något mer än en ”vanlig” webbdesigner?

Kanske efter ett företag som kan erbjuda er en individuellt anpassad allt-i-allo lösning framtagen för just era behov?

Ett htt med en bred kunskap + med ett unikt ”outside-the-box” tänkande som kan hjälpa er med allt ni önskar och lite till?
Helt utan att ni ska behöva jaga tag på samt anställa åtskilliga olika individer samt företagare. Utan att alla dessa individer från olika företag med olika bakgrund mm, ska lyckas ställa till med ytterligare hinder på vägen för er? Kanske pga något så absurbt enkelt som olika arbetssätt eller missar i kommunikationen.

pexels designecologist 1779487 scaled

Eller undrar du kanske över något mer?