En sorgens dag igår, ett helt land i sorg. En värld i sorg, för då?
Jo på grund av ren skär ondska! En ondska så hemsk och vidrig att den får personer att göra saker emot oskyldiga människor bara för att skada, plåga, döda och sprida sitt äckliga hat vidare.

För vad händer när något sånt här sker? Det väcks såklart ett hat i många av oss, en avsky mot de som gjort detta. Men ibland stannar hatet inte bara där, den går vidare i misstänksamhet emot våra medmänniskor. Vi känner oss osäkra, vår trygghet blir rubbad och vi känner sån avsmak inför det som har hänt att vi genast letar efter syndabockar. Vi letar efter något/någon att ta ut vår avsky, vårt hat, vår ilska över.

Och helt plötsligt händer det som inte får hända, ondskan har segrat på mer än ett sätt. Den har igår inte bara skadat och dödat flera oskyldiga människor. Den har även helt plötsligt börjar pyra ibland oss. Och det är precis det som de vill att vi ska göra! De vill se oss hata varandra, se oss splittras, se oss fortsätta förgöra och förstöra för varandra.

Den ondska som skedde i centrala Stockholm igår, den sker dagligenplatser världen över där ondskan utövar sin makt. Där död och våldsdåd är en del av vardagen för att hatet och det onda fått ett fäste.

Ondskan bryr sig inte ett jävla dugg om vad du har för nationalitet, vilket kön du har, vilken religion du tror på, vilket pronomen du benämner dig med, vilket lag du hejar på, vilket parti du röstade på i förra valet, om du är vuxen eller ej. Ondskan skiter i dina barn, i din familj. Det enda den vill göra är att förstöra och förgöra! Att döda, utplåna, plåga.

Så snälla älskade underbara medmänniskor!
Sprid inte hatet vidare, låt inte ondskan vinna!

Ni som helt osjälviskt öppnade era hem för främlingar igår, ni som lånade ut en telefon, som skjutsade någon i er bil, som bjöd någon på mat, som stöttade varandra, ni som gjorde det ni kunde igår för att hjälpa till på det sättet ni kunde.

Ni är alla värda er vikt i guld ❤🙏 och från djupet av mitt hjärta tackar jag er!
Ni visade redan mitt i de hemskaste stunderna att det finns kärlek och medmänsklighet ❤

Ni visade att oavsett vad ondskan försöker kasta på oss, så ställer vi upp för varandra! Vi hjälper varandra!
För i slutändan, vad spelar det för roll vilken nyans vi har på huden? Vilken religion vi tror på? Vad spelar någonting överhuvudtaget egentligen för roll när ondskan slår till om inte kärleken och medmänskligheten ❤

Hat kommer aldrig kunna vinna över hat, hat kommer bara att fortsätta sprida hat. Hat och ondska har inget ansikte, ingen religion, ingen hudfärg. Den finns utspridd mitt bland oss, från norr till söder, från väst till öst.

snälla döm inte de som står och går bredvid dig, för det är bara genom att stå tillsammans och med kärlek som vi kan vinna över hatet och ondskan. ❤