Vad är Affiliatelänkar för något egentligen?

Viktig information!Detta inlägg innehåller affiliatelönkar

En del inlägg och övrigt content på min hemsida samt även på andras sidor som man kommer in på när man surfar runt på webben innehåller ofta något som kallas för Affiliate länkar. För den oerfarne kan detta dock verka både förvirrande och udda.
Samtliga sidor och content på Sociala Medier måste även noga + tydligt vara utmärka med att de innehåller eventuella Affiliate länkar/Reklam/Samarbeten osv enligt Svensk Lagstiftning.


En Affiliate Länk är enkelt förklarat en liten inklistrad länk ofta kanske i samband med en bild på tex en produkt/en tjänst/en företagslogga i någons publicerade content på tex Sociala Medier/Blogg/Video osv.
Via den lilla länken kopplas inlägget ihop med företagets eventuella produkt/tjänst eller kanske enbart tar en till deras landningssida. Så när läsaren klickar på länken som är inlagd i det content som läsaren läser, tas läsaren automatiskt till den återförsäljare/företag som tex säljer just den produkten/tjänsten.

Detta är alltså ett enkelt samt personligt sätt för Företagen att inbringa ny trafik till sin hemsida, bra länkar till hemsidan vilket i sin tur stärker Företagets närvaro på nätet och även är en fördel om man vill hamna högre upp på Goggle’s söksidor. Genom att läsaren klickar in till företagets hemsida via länken, så gynnas även den som publicerat länken på sin sida/i sitt inlägg/tipsat en vän eller tex skickat en inbjudan/erbjudit en speciell kod mm.

Det betyder att publicisten får en mindre ersättning tex per klick på sin länk, men kanske även en liten ersättning OM läsaren skulle fullborda sitt köp tex.
Detta är ett billigt och riktigt smart sätt för Företag att öka sin merförsäljning och stärka sin digitala närvaro på samma gång!
Tack vare olika Influencer/Publicister samt övriga, gynnas i slutändan både företagen och individen bakom contentet, tex Influencer/Publicist.

Jag skulle varmt rekomendera både företag samt dig med ett Socialt Media intresse eller kanske ett stort intresse av spel på nätet att registrera sig hos ett så kallat Affiliate Nätverk. Det finns större nätverk som samlar flera annonsörer/företag/influencers under samma tak! Här kan man skapa en profil och nå ut till de företag/influencers som passar dig och dina sociala kanaler allra bäst! Affiliate länkar är alltså direktreklam som gynnar både skaparen och mottagaren, men ofta även kunden då dessa länkar ofta kan innehålla tex en rabattkod eller liknande. Så nästa gång du ser en länk i ett inlägg som markerats innehålla Affiliate länkar, var inte rädd för att klicka på dessa. Kom ihåg att du genom varje litet klick stöttar både Publicisten och Företaget som är länkens mottagare. Speciellt viktigt att komma ihåg i dessa tider då så många av oss även blivit extremt drabbade av bristen på jobb samt falla dessa stackars företagare + personal som gått i konkurs och blivit helt ekonomiskt ruinerade pga hur världen nu har förändrats något enormt de sista 1 ½ åren.

  • Tips nr 1!
    Har du någon du följer på sociala medier/webben som du kanske bryr dig lite extra om? Någon som du kanske håller lite extra nära hjärtat? Kom ihåg dem nästa gång du sitter och ska handla online. Kom ihåg att du kan hjälpa någon bara genom att klicka dig in till den sidan du ändå redan tänkt handla på, fast ta det lilla extra steget och följ länken genom deras publicerade konto/inlägg!
  • Tips nr 2!
    Lista på olika Affiliate nätverk samt av en del företag egna Affiliate program kan ni hitta längst ner på denna sidan! (Gäller både företagare och privatpersoner)

Att dela Affiliate länkar kan vem som helst göra, vilket oftast inte har några större krav på stor följarskara på de sociala kanalerna. Rent ekonomiskt så skulle jag rekomendera alla att dela med sig av olika affiliate länkar så snart de ska tipsa om något. Detta är absolut inget sätt att bli ”rik fort” men kanske kan det hjälpa någon att få in några kronor extra i plånboken genom att bara publicera en/några länkar i ditt redan planerade inlägg. Jag brukar alltid tänka ”alla bäckar små” och det är även genom dessa små tips och råd som jag dagligen jobbar mot en ekonomiskt trygg framtid för mig och mina barn. Om jag så kan tjäna några kronor på en länk som var gratis att lägga in, så är det guld värt i mina ögon!

Både som ensamstående mamma och en förälder som levt på mindre än existensminimum i samband med allt krig med myndigheter + kommuner. (under alla år som Max ej fick någon beviljad hjälp alls och jag inte kunde gå tillbaka till arbete då det helt enkelt inte fanns någon lösning alls för familjer i vår sits) Så är jag väl medveten om exakt hur mycket dessa små kronorna betyder.

För mer specifik information och djupgående genomgång om villkor samt lagar mm, läs gärna igenom den informationen som Affiliate Nätverken har satt ihop på sina hemsidor. Har ni övriga frågor så svarar dem mer än gärna på dessa, de har ofta en enormt stor samt djupgående kunskap i exakt hur Affiliate länkning mm ska gå till för att följa lagen i ditt land.

 

Ta nu hand om er ordentligt! Och glöm inte att stötta både företag och publicister!
Stora Kramar,
Malin – Nalima.se